Origineel zijn of domweg kopiëren?

Af en toe vraag je je toch af hoe wanhopig, stom of ik weet niet wat zijn. Ik was echt stom verbaasd. Het volgende gebeurde: enkele dagen geleden kreeg ik een mail van een bekende internet marketeer, JP, waarin hij een of ander product aanprijst. Ik ga er nu verder niet op in (later wel) , want dat doet niet ter zake, maar ik lees de mail, bekijk het product, denk er zelfs even of na of het iets voor mijn kids is, en legt het weer naast me neer.
Maar wat gebeurt er dan? Krijg een mailtje van ene Kaan, een nieuwe “ster” aan het firmament, met exact dezelfde mail, dezelfde inhoud dus. Nu hebben die twee onlangs samengewerkt, dus kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar slim vind ik het niet. Net omdat ze hebben samengewerkt is de kans  redelijk dat er heel wat mensen zijn die op allebei de mailinglijsten staan.
Maar dat was het nog niet hoor: een dag later een mail van Tom en Eduard, weer dezelfde mail. En een paar uur later weer dezelfde mail, van Eric en nog iemand, oh ja, Martin heet die.
Ik bedoel, zijn die dan totaal a-creatief? Ik ben ook niet zo creatief, maar van hun, toch zeer ervaren internet marketeers, sommigen noemen zich zelfs de besten van Nederland (welk lef heb je dan?), mag je toch wel wat meer verwachten, niet?
Volgens mij dachten die anderen, “wat JP doet, zal wel goed zijn, dus zullen wij ook ff snel geld binnenharken”. Van de andere kant, JP heeft de laatste tijd zoveel gemaild, dat hebben ze ook niet gekopieerd. Ik snap het dus ook niet helamaal.
En wat misschien nog erger is: ik heb even vluchtig bekeken wat ze aanprijzen, vertaalwerk.net en volgens mij is het een beetje bezeikte boel. Ik weet het niet zeker, maar ik meen gehoord te hebben van dit soort sites. Ze doen net alsof ze allerlei vacatures hebben, maar ze leveren je alleen de netwerken/sites waar je moet zijn. Maar nogmaals, ik weet niet zeker of dit ook zo is. Ik twijfel er nog over om dit zelf te kopen (ik kan immers toch mijn geld terug vragen) en zal er dan op terug komen. Klaag a.u.b niet als je via mijn link op vertaalwerk.net iets koopt, want ik krijg ook provisie, want ik heb je gewaarschuwd :-).

Correctie: ik heb intussen wat meer info:  http://www.thuiswerkvacatures.nl/ervaringen/vertaalwerk-net/
Daar lees je dat het inderdaad niet helemaal kosjer is. Ik heb mijn affiliatelink dus ook weggehaald. Intussen heb ik ook een evaluatieversie gekregen en mijn advies is om het niet te kopen. 

Maar nu komt het: als ik me niet vergis werkt Paypro met cookies volgens het prinicpe “wie het laatst komt, wie het hardst lacht”.  Ik ben het daar helemaal niet mee eens, Clickbank werkt ook met het eerste cookie, want als je op 1 in Google staat en daarna klikt iemand op een andere link en koopt vervolgens iets, ben jij je provisie kwijt. Ik heb dat zelf aan de hand gehad, veel geld mee verloren, maar dat terzijde.
In dit geval stuurt JP dus mensen naar die site. Als die direct kopen, is er niets aan de hand. Maar, als die wachten en de volgende dag via de mail van die andere kopen, dan krijgen die anderen hun provisie. Zal JP blij mee zijn.

Dat was zomaar even tussen door een gedachtenkronkel.

Over Jos Houben

Dit artikel is geschreven door Jos Houben. Jos Houben is eigenaar van deze weblog en gefascineerd door internet marketing en door geld verdienen op internet
Dit bericht is geplaatst in Geld Verdienen Op Internet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.