Geld verdienen met Youtube

Als je in Google intypt “geld verdienen” en je hebt “Google instant” komt op dit moment als eerste naar boven “geld verdienen met youtube”. Dit betekent dat er heel veel op wordt gezocht op dit moment, of dat Google dit wil…., ondanks dat de Google Keyword tool niet de hoogste cijfers hiervoor laat zien.
Zoals je waarschijnlijk weet is Youtube eigendom van Google en is het de tweede grootste “zoekmachine” en scoren de video’s van Youtube ook goed in Google en is het redelijk makkelijk te ranken in Google.
Dus ik dacht, laat ik daar maar eens een artikel over schrijven.

Geld verdienen door links te maken naar je eigen website

Dit is eigenlijk wel het meest voor de hand liggend, als je tenminste je eigen website/webwinkel/blog hebt waar je geld mee verdient.
Allereerst maak je je eigen account en je eigen kanaal (dat geldt voor alle manieren trouwens).
Je plaatst een of meerdere video’s (met goede namen en zoekwoorden en liefst ook constant in beeld de naam van je website ) en plaatst als eerste in de omschrijving een hyperlink naar je eigen website. Vervolgens schrijf je een pakkende tekst.
Tot slot plaats je je video’s ook op je eigen website.
Dat is alles. Over het gevonden worden en ranken van je video’s later meer.
Doordat je  meer bezoekers naar je website krijgt, zou je ook meer moeten gaan verdienen. Ook zal je website beter gaan ranken door je een link van Youtube hebt en doordat je een video van Youtube op je website hebt staan.

Geld verdienen met behulp van affiliate links

Dit is de op een na makkelijkste optie (of de makkelijkste als je geen eigen website hebt). Je hoeft hiervoor namelijk geen eigen website te hebben
het principe is ongeveer hetzelfde als hierboven.
Allereerst maak je je eigen account en je eigen kanaal.
Je plaatst een of meerdere video’s (met goede namen en zoekwoorden), maar nu NIET de naam van de website in beeld, tenzij dit je gecloakte affiliate link is . Je wilt immers dat mensen op je affiliate link klikken.
Vervolgens plaats je als eerste in de omschrijving een hyperlink (jouw affiliatelink) naar de website/product die je wilt promoten. Tot slot schrijf je een pakkende tekst.
Dat is het, maar uiteraard moet je ook nog gevonden worden.

Als je echt op zoek bent naar meer informatie om geld te verdienen op Youtube via affiliate marketing, dan zou je de cursus van Tom en Eduard (100 euro per uur) kunnen proberen, ware het niet dat de inschrijvingen zijn gesloten.

Geld verdienen als Youtube partner

Als je video’s op Youtube hebt staat kan het zijn dat Youtube je vanzelf benadert op te gaan adverteren. Dit gebeurt als je veel views hebt (dus als je video veel wordt bekeken) of als de opbrengst per click voor Youtube interessant is.
Ook kun je dit zelf gewoon aanzetten bij je opties. In feite doe je dan een aanvraag om partner te worden.
Een klant van het bedrijf waarvoor ik werk, werd onlang benaderd door Youtube en gevraagd of hij geld wilde verdienen met Youtube. Hij had slechts 1600 views in 2 jaar tijd, maar blijkbaar was dit toch interessant genoeg voor Youtube.
Anderen hebben al heel veel views en doen een aanvraag om partner te worden, maar worden telkens afgewezen. Dan is het onderwerp blijkbaar niet interessant genoeg voor Youtube (Google).

Je gaat in feite hetzelfde te werk als hierboven. Denk er wel aan dat je alleen unieke video’s plaatst en dat en dat voldoet aan de richtlijnen.
De richtlijnen vind je hier: http://www.youtube.com/yt/creators/nl/partner.html

En hier worden erg veel vragen beantwoord: http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=nl&answer=72857

Daar lees je ook dat je je ook moet aanmelden voor Google Adsense, want via dat advertentienetwerk worden je verdiensten uitbetaald.

Hoeveel kan ik verdienen via Youtube?

Dat wil je natuurlijk graag weten, want je hebt vast wel een aantal succesverhalen gehoord.

Wel, het zijn er niet zoveel die er echt van kunnen leven en vaak denk je, als je een idee hebt, dat het al bestaat, maar dat hoeft niets uit te maken. Als je echt een goed idee hebt, komen de kijkers waarschijnlijk vanzelf.

Bij Youtube zelf vind je geen informatie over wat je gaat verdienen. Al googlend heb ik het volgende gevonden, maar ik ben niet 100% zeker of het allemaal klopt. Als je aan- of opmerkingen hebt, laat het dan hieronder gerust weten.

Als Youtube partner krijg je 2.50 tot 5 $ betaald per 1000 views. Het bedrag is afhankelijk van je populariteit. Om 1000 dollar te verdienen moet je filmpje dus 400.000 keer worden bekeken, das best vaak, hè?

Maar dat is niet alles. Je krijgt ook betaald per abonnee en wel 5 dollarcent. Dus 100.000 abonnees levert je 5.000 dollar op.

Tot slot krijg je ook betaald voor het totaal aantal views per kanaal, dat is 1 dollarcent per view, een stuk meer dus dan de gewone views.

Daarnaast verdienen veel Youtube sterren nog extra geld doordat er op de advertenties wordt geklikt en doordat ze sponsors hebben.

Voordat je denkt, ik ga me ook snel opgeven als Youtube partner: het is best dat je dit past doet als je 2.000 abonnees hebt, al 50.0000 channel views en gemiddeld minstens 1.000 views per filmpje.

Enkele voorbeelden van top Youtubers:

Fred – Humor van  Fred Figglehorn. Bijna 2.000.000 abonnees en bijna 100.000.000 kanaalviews. Reken jij uit wat ie minstens heeft verdiend? Ik kom op 1.350.000, in 4 jaar tijd. Mwah….Ik hou er niet van, die humor dan.

ShayCarl – humor. Bijna 950.000 abonnees en bijna 110.000.000 views.

Blame Truth – Allerlei game reviews en truukjes en tips. Bijna 300.000 abonnees en ruim 78 miljoen views.

SeaNanners – Gaming (reviews, tips and tricks). Ruim 1,2 miljoen abonnees en bijna 200 miljoen views.

KSIOlajidebt  (what’s in a name)- Van alles over Fifa game. Ruim 650.000 abonnees en meer dan 200 miljoen views.

Pixiwoo (make up). Ruim 600.000 abonnees en meer dan 120 miljoen views.

Pixi2w00 (make up, schoonzusje van Pixiwoo). “Maar”ruim 400.000 abonnees, echter maar liefst bijna 500 miljoen kanaalviews, ahum.

Lady Gaga – Wie kent haar niet. Bijna 600.000 abonnees en richting de 200 miljoen views.

EpicMealTime – ‘kookshow’ met belachelijke gerechten (heel leuk). Misschien wel de grootste hit. Bijna 500.000 abonnees en bijna 500 miljoen kanaalviews. Bak eens een Draak in de oven…..

RayWilliamJohnson – grootste YouTuber. Bijna 6 miljoen abonnees. Aantal views meer dan 3 miljard, ja, je leest het goed. Is moest ff puntjes zetten voor ik het zeker wist: 2.006.255.363

Nigahiga (Skits) – Een na grootste youtuber. Ook richting 6 miljoen abonnees en meer dan 1,3 miljard views.

Zo zie je dat het allemaal zo moeilijk niet is (haha): doe iets geks, speel spelletjes en neem dit op, of wordt zanger of zangeres. Nee, makkelijk is het natuurlijk niet, maar je moet een goed idee hebben of gewoon opgepikt worden en het virale ding doet de rest.

Hoe zorg je dat je video wordt gevonden?

Tja, ik had hier nog een verhaaltje willen schrijven voor het optimaliseren van video’s. Ik zal het heel kort houden, want ik vind dat nu niet zo spannend. Als je gevonden wilt worden op een bepaald zoekwoord (combinatie), doe dan het volgende:

 • Maak een account aan met dezelfde naam als het zoekwoord
 • Geen het videobestand dezelfde naam als je zoekwoord
 • Geef de titel dezelfde naam als je zoekwoord (of begin er mee)
 • Vul keywords ìn
 • Maak een uitgebreide omschrijving, ook met de zoekwoorden er in
 • Bouw linkjes
 • Zorg dat je likes krijgt
 • Zorg dat je comments krijgt.

Ik ga daar verder niet op in, omdat daar vast cursussen voor zijn. Ik heb er eentje gevonden op Paypro. Ik weet echt niet of het iets is, maar hij kost bijna niets, dus je kunt je ook niet echt een buil aan vallen (en natuurlijk een “niet goed geld terug garantie”). Dit is hem.
Daarnaast, als je echt populair wordt, zoals de mensen hierboven, dan hoef je natuurlijk niets speciaals meer te doen, dan zorgt het “virale” effect voor de rest.

Vond je dit een leuk of interessant artikel? Dan weet je wat je hieronder moet doen, hè?

Over Jos Houben

Dit artikel is geschreven door Jos Houben. Jos Houben is eigenaar van deze weblog en gefascineerd door internet marketing en door geld verdienen op internet
Dit bericht is geplaatst in Geld verdienen methodes, Geld Verdienen Op Internet met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Geld verdienen met Youtube

 1. Diana schreef:

  Hoi Jos,

  Het product over geld verdienen met youtube van EUR 10,– is niet veel meer bijzonders dan wat jij hier in je artikel verteld. Ik heb het geprobeerd, omdat het geen mega investering is. De videofilmpjes in de cursus zijn verouderd. Het E-book geeft op zich wel goede informatie.
  Ik hoop dat andere lezers ook wat hebben aan deze korte review.

  Groetjes,

  Diana

 2. Karel Geesten schreef:

  Met Youtube kun je geld verdienen als een trein. Zeker als je het multifunctioneel maakt. Zet promotiefilmpjes op meerdere websites, plaats er advertenties en affiliatelinks bij en probeer er letterlijk uit te knijpen wat erin zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.