Geld verdienen met Marktplaats/e-Bay

Er zijn in Nederland enkele duizenden mensen die hun brood verdienen door te
handelen op marktplaats, eBay en gelijkaardige sites. De kracht ligt in het combineren van verschillende marktplaatsen. Zo kunnen producten internationaal via eBay vaak goedkoop in grote
voorraden worden ingekocht. Vervolgens kunnen op de landelijke websites, Marktplaats of
Speurders, deze producten tegen aantrekkelijke marges per stuk worden verkocht. Of andersom kunnen lokale producten via eBay internationaal worden verkocht tegen hogere prijzen. Uiteraard hoef je niet in te kopen via deze marktplaatsen maar kun je ook op de normale manieren inkopen of op (Chinese) handelsplaatsen als Alibaba of Tradekey
De moeilijkheid is het vinden van een product. Kies altijd een product wat dicht bij jezelf ligt.
Dit kan zowel vanuit een hobby/interesse of vanuit de werksfeer komen.
Als je van plan bent een webshop te beginnen, kun je eerst heel goed proberen het product via eBay of marktplaats te verkopen alvorens al je energie in een webshop te steken.

Verkopen via eBay kan heel lucratief zijn, mits je weet wat je doet.
Het testen van diverse strategieën, of het niet toepassen van bepaalde strategieën, kan je letterlijk duizenden euro’s kosten wanneer je geld wilt verdienen op eBay.

Overigens hoef je niet per se fysieke voorraad te beheren. Je kunt enorm veel geld verdienen op eBay zonder daadwerkelijk producten in huis te hebben, in mijn ogen een prachtig verdienmodel.

Je kunt spullen op eBay verkopen waarvan jij nooit had gedacht dat deze daadwerkelijk geld op zouden leveren. Vaak zijn het zelfs producten gerelateerd aan jouw hobby, zonder dat je het zelf door hebt. Je kunt vrijwel direct beginnen met verkopen.
Het enige wat je hoeft te doen is je registreren en een verkoopaccount aanmaken en je kunt aan de slag.
Naast het feit dat je er enorm veel geld mee kunt verdienen, is het ook een zeer geschikte manier om veel ervaring op te doen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van onderhandelen, distributie, (internet)marketing en sales.

Ook zul je het belang van de klant ondervinden.
Verwacht echter niet dat het allemaal makkelijk gaat. Testen, efficiency en doorzettings‐vermogen is vereist indien je een succesvolle verkoper op eBay wilt worden. Ondernemen op eBay is niet moeilijk, mits je goed weet wat je moet doen.

Uiteraard kun je hetzelfde toepassen op Marktplaats.nl en/of andere nationale of internationale marktplaatsen. Het nadeel van marktplaats.nl vind ik dat je niet per se aan een deal vast zit. Als je op eBay iets verkocht hebt, weet je vrijwel zeker dat het allemaal wel in orde komt. Op Marktplaats s dat altijd afwachten, er bevinden zich heel wat louche types en er zijn veel gevallen bekend van oplichting. Verkoop bijv. nooit aan mensen uit Nigeria en als je gelijk je vraagprijs krijgt geboden via een mail met als inhoud “Ik geef je bedrag ik, ik kom het morgen gelijk halen, kijk dan ook uit, je weet niet wat je op je huis af haalt.

Over Jos Houben

Dit artikel is geschreven door Jos Houben. Jos Houben is eigenaar van deze weblog en gefascineerd door internet marketing en door geld verdienen op internet
Dit bericht is geplaatst in Geld verdienen methodes. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Geld verdienen met Marktplaats/e-Bay

  1. Gezinus schreef:

    Een goede toevoeging op dit artikel is dat in ieder geval marktplaats de verkoopgegevens deelt met de belastingdienst. Een combinatie van naw-gegevens, telefoonnummer & ip-adres wordt doorgegeven. Wanneer je ooit betaald hebt voor een advertentie op Marktplaats wordt ook je rekeningnummer doorgegeven. Dit is wel goed om rekening mee te houden lijkt me. Het is mij onbekend of een dergelijke gegevensuitwisseling ook met ebay plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.