Geld verdienen met E-books

Ik ben een groot voorstander van geld verdienen via affiliate marketing, maar de beste manier is toch echt om je eigen infoproduct te hebben.

Een infoproduct is een product als een e‐book, een video cursus of software. Een infoproduct is helemaal niet moeilijk om te creëren.Het enige wat je hoeft te doen is het schrijven van waardevolle informatie, maak hier een .PDF bestand van en je hebt je eigen infoproduct.

Groot voordeel van een infoproduct is dat het je vrijwel niks kost om het te leveren, dus praktisch het totale bedrag is winst. Hierdoor wordt het interessant om affiliatemarketing toe te passen, waarover ik dit artikel heb geschreven.

Waarover schrijf ik een E-book?

Veel internetondernemers denken dat een infoproduct per se over geld verdienen op het internet moet gaan. Zoek maar eens op Google of eBay hoeveel infoproducten er zijn omtrent dit onderwerp. dit is echt de grootste markt die er is.
Echter, in plaats van dat je de concurrentiestrijd met deze grote jongens aangaat, kun je in mijn ogen beter een infoproduct maken over een onderwerp waarvan je zelf veel afweet en waar weinig concurrentie in is, ook wel een niche genoemd.
Vind je het moeilijk om op zo’n onderwerp te komen? Vaak is het eenvoudiger dan je denkt. Wat voor sport beoefen je? Waar ben je geweest op vakantie de afgelopen jaren? Wat zijn je hobby’s?
Het kan werkelijk over elk onderwerp gaan. Kijk ook zeker op Clickbank en Paypro en ook sites als Amazon, Bol.com en marktplaats kunnen je op ideen brengen. Weet je iets maar denk je er zelf te weinig van af te weten, huur dan iemand in of werk met iemand samen: je kunt bijv. een gitaarleraar vragen om een cursus gitaarspelen voor beginners te maken en dat je die daarna gaat verkopen en hij de support doet. Vervolgens spreek je een winstverdeling af.

Aan welke eisen moet een E-book voldoen?

Een infoproduct hoeft niet per se aan bepaalde eisen te voldoen. Wanneer jij een e‐book schrijft van 25 pagina’s lang, kan dit een prima product zijn, zolang het maar waardevolle informatie bevat.

Een van de best verkopende infoproducten jaren geleden was The Rich Jerk. Dit boek heeft miljoenen opgeleverd voor deze Rich Jerk, maar bevatte slechts een pagina of 40. Toch wordt dit boek de hemel in geprezen omdat er methoden worden onthuld die veel internetondernemers geld opleveren.Wanneer ik ergens 40 euro in investeer, en het levert me duizenden euro’s op, dan prijs ik het ook de hemel in, ongeacht het aantal pagina’s!
Enkele jaren geleden werd het opeens stil rond The Rich Jerk. Ik heb dus eens even gegoogled of ik nog iets over hem kon vinden en wat blijkt? Hij is alle miljoenen kwijt geraakt, maar inmiddels weer helemaal opnieuw begonnen en nu onder zijn eigen naam. Lees hier zijn interessante verhaal.

De grootte van het e‐book doet er dus niet echt toe, zolang het maar waardevolle informatie bevat. Internetmarketing wordt pas echt leuk wanneer je een eigen product hebt waarop je alle mogelijke manieren van internetmarketing kunt toepassen. Je kunt nog zoveel lezen en kennis hebben omtrent geld verdienen op het internet, maar wat heb je eraan als je geen eigen product hebt?

Als je een e‐book wilt schrijven en verkopen dan zou je het volgende stappenplan kunnen volgen:

  • Zoek een onderwerp waar je zelf veel over weet of in ieder geval veel gevoel bij hebt, en waar markt voor is
  • Schrijf het e‐book (een e‐book bestaat gemiddeld uit zo’n 50 tot 100 pagina’s, maar minder mag natuurlijk ook). In principe maakt het aantal pagina’s niet uit als de informatie maar waardevol is.
  • Maak een salespage.
  • Accepteer betalingen (bijvoorbeeld Mollie.nl of Paypro.nl).
  • Zorg dat je een e‐mail nieuwsbrief bestand opbouwt en mail deze automatisch door middel van een auto‐responder (bijvoorbeeld www.enormail.eu).
  • Sluit je aan bij een affiliate netwerk je boek te laten promoten
  • Ga eventueel samenwerkingen aan met andere partijen om het boek te promoten.
  • Gebruik Google Adwords om te adverteren. Dit heeft namelijk direct reslutaat.

Wat kan ik er mee verdienen?

Vanwege de relatief lage investeringen en mogelijke grote winstmarges, kunnen e‐books erg interessant zijn om te verkopen. Bij twee tot vier verkopen per week á 47 euro, levert dit per maand al gauw 800 euro op. Als je daarnaast goede partners vindt en het boek blijft promoten en in een niche zit waar de behoefte aan deze informatie groot is, is het snel mogelijk om 2000 euro per maand of meer te verdienen. Om dit te bereiken kunt je zelf ook seminars ofworkshops geven. Dit wekt vertrouwen en je heeft alle potentiële klanten bij elkaar. Daarnaast is het eenvoudig, bij succes in eigen land, om het e‐book te laten vertalen en te introduceren in het Frans, Duits, Spaans of Engels taalgebied. Deze markten zijn immers nog vele malen groter.

Tip:

Een e‐book koper is een klant. En klanten verwachten altijd weer iets nieuws, een nieuw product of aanbieding. Je kunt daarom altijd een tweede versie introduceren of als affiliate optreden en een product promoten aan je klanten en nieuwsbriefleden. Zo brengt je de maandelijkse opbrengsten naar een hoger niveau.
Als je leuk vindt zou je zelfs je boek kunnen laten drukken. Op www.pumbo.nl kun je zelf uitrekenen wat dit kost.

In plaats van een E-book kun je ook een videocursus maken (of een combinatie van video’s en e-books). Dit zie je de laatste jaren steeds meer. Ook kun je echte dvd’s laten maken, waardoor het veel professioneler uitziet en je ook veel meer geld kunt vragen. Als je naar verloop van tijd tot autoriteit bent uitgegroeid kun je zelf duizenden euro’s voor en cursus vragen. Lees het verhaal van Eelco de Boer maar eens, dan weet je wat ik bedoel.

Trouwens, wanneer je geen digitaal product hebt, of niet wilt maken, dan kun je altijd nog gebruik maken van Resell Rights. Wanneer je bijvoorbeeld een e‐book hebt gekocht waarover je de resell rights bezit, houdt dat in dat je dat je het recht hebt om dat e‐book door te verkopen. Dit kan een mooie manier zijn van het uitbreiden van je mailinglijst, het verhogen van je feedback op Facebook of je website of het uitbreiden van je klantenbestand.

Vond je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om het verder te vertellen.

Over Jos Houben

Dit artikel is geschreven door Jos Houben. Jos Houben is eigenaar van deze weblog en gefascineerd door internet marketing en door geld verdienen op internet
Dit bericht is geplaatst in Geld verdienen methodes, Geld Verdienen Op Internet met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.